POSEDLOST ČLENŮ ODDÍLU GASTROTURISTIKOU

V tomto komentáři bychom se rádi a s úsměvem zastavili nad posedlostí našich turistů jídlem. Občerstvení zcela jednoznačně k výletům patří a je jejich oživením. V první řadě se stalo naprosto železným pravidlem, že na každém srazu před výletem je k dispozici dobrá kávička a docela často i nějaká ta sladkost. Jen zcela výjimečně (možná překvapivě) i nějaká ta lihovina. A to tak, aby se nenarušil termín startu, kterým je přesně desátá hodina. Během samotného výšlapu či cyklovyjížďky je vždy pamatováno na to, aby byla na trase nejméně jedna prověřená provozovna s polévkou a pivem. S pivem většinou problém nebývá, zato s tím jídlem je to složitější. Občas se totiž stane, že nás někde nemile překvapí. To je potom potřeba vzít zavděk třeba i cukrárnou. Třeba Čeba nás nejednou rozesmál s ústy zabořenými do větrníku. Stává se to ale výjimečně. Protože většinou je nabídka polévek rozmanitá a vyhovující. A tak jsme okusili snad všechny možné. Gulášovou, česnečku, bramborovou, frankfurtskou, zelnou, dršťkovou, zeleninovou, čočkovou, kroupovou s uzeným masem, samozřejmě vývary a dokonce i dýňovou. Největší potěšení nám vždy připravila dršťková polévka v hospodě U Ervina v Hlubočkách, vývary na Šternberské expedici a nabídka Pod lomem v Hrubé Vodě. Samostatnou kapitolou jsou pak nástavby polévek. Někdo dává přednost dopředu připraveným „lepeňákům“ a někdo zase nemůže pohrdnout klasickým jídlem. Třeba právě Čeba. Smažák s hranolkama úplně v klidu. Kišin zase málokdy odolá gulášům. Velmi oblíbené jsou bramboráky na lovecké chatě a zastávky U Dočkalů v Bělkovicích. Samostatnou kapitolou je potom menu přichystané vždy na závěr na naší základně na hřišti. Včetně piva se o tento catering většinou stará Jirka Vrána a kolektiv dobrovolníků. A tak bývají často špekáčky, grilovaná krkovička, uzené cigáro, ale třeba i zdravotní šopský salát. No ale dokážeme se i nafutrovat tataráčkem od Kišinů a při příležitosti nachozených 50 km i guláškem od Pejrosa. V dohledné době nás navíc čeká premiérové vyzkoušení nového roštu na makrely. Zkrátka je toho míň toho nesnědeného, než toho snědeného. Je tedy navýsost jasné, že turistika a jídlo téměř jedno jsou a patří k sobě jak k velbloudovi hrb. Jak kdysi pravil klasik. Naši členové to jen potvrzují. Protože těch fotek u jídla máme zdaleka nejvíc. Tedy rozhodně víc než těch sportovních, a nebo třeba společných.   

ceba_1.jpg                    

                  

Komentáře

  1. 24. 3. 2024 3:29:28
    Billie
    Hello tjslovancernovir.cz Owner.

    Are you okay running your business without much funds? This could slow down growth and delay returns on your business.

    Now you have the Opportunity to Fund your Busineses and Projects without stress and without the burden of repayment as our interest in first for the growth of your business and projects, and for your to arrive at your desired business goals and dreams.

    Take advantage of our Funding opportunity and get funded on your business and Projects within days and have an ample number of years/Loan Term Period which gives you time to grow and achieve your business goals.

    Give us a call on:
    +852 3008 8373,
    or write us at:
    info@capitalfund-hk.com

Přidat komentář
Kontrolní kód

PARTNEŘI KLUBUsponzori_2024.jpg